Article header

Det handler om at flytte mennesker

Kurv

Kurv ()

BS & Outsiderne

De er alle fysisk handicappede. To af deltagerne er lamme og sidder i kørestol, flere mangler et ben, der er to døve, en blind og en dværg. Og de har ingen erfaring i at rejse i ufremkommelige landskaber. Alligevel har de valgt at tage på en ekspedition gennem Afrika, der selv for mennesker uden handicap synes umulig at gennemføre.

Den erfarne mentaltræner og jægersoldat, B.S. Christiansen, har påtaget sig at lede gruppen sikkert frem til målet. Sammen skal de tilbagelægge 2.200 kilometer gennem uvejsomt terræn fra Atlanterhavskysten i Namibia til Afrikas hjerte, Victoria-vandfaldet.

B.S.' opgave er ikke blot at lede ekspeditionen gennem de fysiske strabadser, men i lige så høj grad at guide hver enkelt deltager mentalt, hjælpe dem med at konfrontere indre dæmoner og hjælpe dem til at se og forstå, alt det de i virkeligheden er i stand til - trods deres handicap.

De fleste i gruppen har kæmpet med traumer efter ulykker, livstruende sygdomme eller medfødte lidelser, der har indebåret både mobning og ensomhed. De har alle haft svært ved at finde gnisten og se meningen med livet. Rejsen stiller ekstreme krav til deltagernes fysik, psyke og samarbejdsevner, og de vil alle gennemgå en livsforandrende indre rejse.

Forudsætningen for at klare den kilometerlange ekspedition og nå det endelige mål er, at den mildest talt brogede flok bliver sammentømret som team. Og ved hjælp af enorm viljestyrke, samarbejde og den rette mentale indstilling overvinde den ulidelige varme, det ubarmhjertige terræn, støv, kryb og farlige vilde dyr. Men først og fremmest skal de overvinde sig selv og deres fysiske mangler, og sammen skal de bevise over for sig selv og resten af Danmark, at et handicap ikke behøver at begrænse et menneske.

Det første af otte programmer af BS & Outsiderne havde premiere tirsdag den 9. oktober på TV 2