Article header

Det handler om at flytte mennesker

Kurv

Kurv ()

BS & Basserne: Drengene

12 unge mænd har én ting til fælles. De drømmer om at blive soldater i det danske Forsvar, at trække i uniform for at tjene Gud, konge og fædreland.  Desværre er deres virkelighed meget langt fra kampform og ørkenstøvler. Til sessionen er de alle blevet kasseret på grund af elendig fysisk form og ekstrem overvægt. Men nu giver TV 2 sammen med én af Danmarks bedste motivatorer, B.S. Christiansen, disse 12 unge mænd en chance for at indfri livsdrømmen. De skal for første gang tage ansvaret for deres eget liv og helbred. Og gøre op med dårlige vaner og negativ tankegang.

I seks programmer udfordres 12 unge mænd helt ud i grænselandet – derud hvor de aldrig har været før. Spørgsmålet er, om de for første gang i deres liv kan lykkes med at sætte sig et mål og nå det? Kan de finde en indre viljestyrke frem, drive sig selv væk fra dårlige vaner og komme i topform – både mentalt og fysisk – på mindre end fem måneder? De unge mænd har kondital som en pensionist. De mangler selvtillid og har masser af nederlag og forliste drømme i rygsækken. Store dele af ungdommen er blevet tilbragt foran computerskærmen eller i en sofa med cola og chips i rigelige mængder. 

- Jeg glæder mig meget til at inspirere seerne til at tage deres liv i egen hånd. Man har selv ansvaret for et godt liv. Og det er aldrig for sent. Jeg vil vise, at man kan flytte sig, hvis man virkelig vil. Også selvom man måske døjer med angst, ikke har den bedste støtte hjemmefra eller møder andre forhindringer, siger B.S. Christiansen, der giver deltagerne masser af brugbare værktøjer til at nå deres mål.

”Basserne” skal på rekordtid træne sig op til at klare 15 armstrækninger, 25 mavebøjninger og 25 rygbøjninger. Og så skal de enten kunne løbe tre km på 15 minutter, cykle 20 km på 50 minutter eller gå otte km på en time, hvilket er Forsvarets fysiske basiskrav. Hvis drengene kommer igennem nåleøjet og klarer disse krav, får de en ny chance for at få deres livsdrøm opfyldt - nemlig at aftjene værnepligt på lige fod med alle andre. 

B.S. Christiansen arbejder i dag som rådgiver og motivator i erhvervslivet og som teamtræner for eliteidrætsudøvere. Hvis seerne kun forventer kæft, trit og retning bliver de skuffede. Forandringen skal først og fremmest ske mentalt, og den tidligere jægersoldat arbejder med lige dele pædagogik, motivation, kærlighed, humor og strenghed. De mentale og fysiske udfordringer og strabadser er med til at give drengene mere selvtillid og styrker bevidstheden om, at de kan langt mere end de tror.

- Vi glæder os meget til at sende ”BS og Basserne”, som jo rammer lige i hjertet af en desværre højaktuel problematik. Forskere og læger frygter for fremtidens generationer. Hvis udviklingen fortsætter vil samfundsøkonomien blive overbelastet på grund af livsstilssygdomme som diabetes og hjertekar-lidelser. Alt sammen på grund af dårlig kondi og overvægt. På TV 2 vil vi som bekendt ikke bare vise verden som den er, men gerne være med til at forandre den til det bedre. Og allerhelst med menneskeligt overskud og et glimt i øjet som i denne nye serie, fortæller program-redaktør Jes Schrøder.

Siden 1985 er forekomsten af overvægt i Danmark steget med 75 %. Hvert år kasserer Forsvaret hundredvis af unge danske mænd til session. I 2009 havde 7 % af de fremmødte unge en BMI over 30, hvilket indikerer svær overvægt. Alene sidste år fik 872 tunge danske drenge beskeden: ”Du er for tyk og uegnet. Kasseret."

”BS og Basserne” er stærkt og vedkommende tv, der viser vejen og inspirerer alle vi danskere, som har en drøm eller et mål, som vi ikke i vores vildeste fantasi tror, at vi kan nå. ”BS og Basserne” er i alt seks programmer, som blev sendt på TV 2.